Nyheter

Arcus lager håndsprit til dem som trenger det mest

Da korona-viruset spredte seg i Norge, ble det ekstra stor etterspørsel etter desinfeksjonsmiddel. Arcus startet umiddelbart produksjon, og det har vært stor pågang fra helsesektoren og nødetater. Totalt har Arcus levert ca 29.000 liter håndsprit.

Enkelte sykehus har fått håndspriten på 1.000-liters tanker, men de fleste har mottatt håndsprit på 25-liters kanner. Arbeidet er manuelt, og har delvis blitt utført av erfarne prosessoperatører, og delvis av kolleger i andre deler av virksomheten som på kort tid har fått færre arbeidsoppgaver.

Håndspriten, som vi nå tilbyr, er ikke et produkt vi har hatt tidligere. Dette produktet ble fremstilt gitt den krevende situasjonen vi nå er i. Det har ikke vært Arcus’ ambisjon å tjene penger på dette, faktisk ble de første leveransene gjort uten at det var avtalt pris.

NO2_1691-2.jpg#asset:26082

De store kannene har blitt hentet av brannvesen og politi, som har kompetanse til å håndtere store mengder brannfarlig væske.

Hygiene er svært viktig for å ta knekken på spredningen av korona-viruset, og vi i Arcus er veldig stolt over å kunne bidra.