mat

Sprit opp grillmaten

Sommeren nærmer seg, og for mange betyr det at stekepanna endelig får seg en velfortjent ferie, og at alt som kan grilles, grilles!

For mange er det de klassiske rettene som gjerne slenges på grillen når solen så smått melder sin ankomst. Mange har en kjært forhold til den berømte grillpølsen, eller de klassiske sommerkotelettene, og spisebordene rundt om i landet prydes med potetsalater i alle former og farger. Men er du en av de som kjenner at både grillmaten -og hverdagen mangler litt krydder, sprit opp grillmaten med akevitt da vel.

Mange av krydderne som brukes i akevitt spiller godt på lag med grillmat, spesielt svinekjøtt. Prøv å bruke den som ingrediens i BBQ-marinade! For å oppnå best resultat må du la marinaden trekke inn i kjøttet over natten.

BBQ-marinade med akevitt

  • 0,5 dl akevitt
  • 0,5 dl rapsolje
  • 2 røde chili, finhakkes
  • 1 ss knust grønn pepper
  • 1 ss hakket hvitløk
  • 1 ss soyasaus
  • Urter etter eget ønske, for eksempel rosmarin eller koriander.

Bland alle ingrediensene og smør på kjøttet.