mat

Drikke til ribbe

Akevitt: Fatmodnet akevitt, lagret i rundt 1-2 år passer godt til alle julens fristelser. Prøv også gjerne akevitt tilpasset spesielt for ribbe som har mer kraft og styrke for å matche krydderne i ribba.

Temperatur: Bør ikke serveres rett fra fryseren. Lav temperatur demper sprit- og kryddersmaken. Server akevitt mellom 16 og 18 grader – dette fremhever fatsmaken og krydderne.

Glass: Bruk tulipanformede glass, eventuelt cognacglass. Det gir muligheten til å sveive litt på glasset, slik at du også kan snuse inn innholdet – og kjenne de ulike krydderduftene og fatnyansene. Sveiver du på små drammeglass, smetter akevitten raskt over kanten og ned på kjolen eller skjortebrystet.

Øl: Til ribbe bør juleøl komme på bordet, gjerne av den gode gamle sorten, som man får kjøpt på polet.

Drikke som passer til ribbe

Se alle
Se hele utvalget