Fårikålsesongen er i gang!

Hvert år, den siste torsdagen i september feires Fårikålens dag. Men, man trenger ikke vente helt til da med å spise Norges nasjonalrett. Årets ferske lammekjøtt er ankommet butikkene.

Hvert år, den siste torsdagen i september feires Fårikålens dag. Men, man trenger ikke vente helt til da med å spise Norges nasjonalrett. Årets ferske lammekjøtt er ankommet butikkene.

En rykende varm gryte med fårikål passer ypperlig en kald høstkveld og er en fin anledning til å invitere kjente og kjære på middag. Til fårikålen passer det meget godt med både øl og akevitt.

Akevitt til Fårikål

Tradisjonelt drikker man gjerne akevitt til Fårikål, men det er viktig at man velger en akevitt som passer. Jo mer pepper- og fåresmak du foretrekker, jo mer "smak og karve" kan det være i akevitten. Til mildere fårikålgryter, anbefales det at man går for mer langtidslagrede og «milde» akevitter.

Visste du at: I 1972 ble fårikål kåret til Norges ubestridte nasjonalrett i Nitimen på NRK, i skarp konkurranse med kjøttkaker. Fårikål er en slags mellomting mellom husmannskost og festmat.