mat

Fastelavensboller med vri

På søndag er det fastelaven, og tid for å kose seg med boller med krem. Du kan enten gå for den klassiske krembollen eller prøve denne voksenvarianten.

Fatelavens.jpg#asset:15890

Oppskrift fastelavensboller:

50 g fersk søt gjær (evt. 1 pk tørrgjær)

3 ½ dl melk

100 g smør

100 g sukker

500 g hvetemel

½ ts kardemomme

½ ts salt

½ ts bakepulver

1 egg til pensling

Fyll til fastelavensboller:

3 dl Kremfløte

2 ts. Vaniljesukker

½ dl Créme Liqueur

Slik gjør du:

  1. Smelte smør. Ha i melk og varm opp til 37 °C. Smuldre gjær i en bakebolle, hell i væsken og rør ut gjæren.
  2. Ha sukker, hvetemel, kardemomme, salt og bakepulver i bollen, elt sammen til en lett og smidig deig. Sett bolledeigen til heving under plast til dobbel størrelse, ca. 30 minutter
  3. Del deigen i ca. 16 emner og trill boller. Sett bollene på et stekebrett med bakepapir og la heve under plast i 30 nye minutter.
  4. Pensle boller med sammenvispet egg og stek på 225 °C i 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist.

Fyll til fastelavensboller

Pisk kremfløte, vaniljesukker og Créme Liqueur til en luftig krem. Del boller i to og fyll med krem. Dryss litt melis over boller før servering.

Serveres gjerne til kaffe med Créme Liqueur.

Vel bekomme!