Mat
Fastelavensboller med vri
23. februar er det fastelaven og tid for å kose seg litt ekstra med boller med krem. Du kan enten gå for den klassiske krembollen eller prøve denne voksenvarianten.
Oppskrift fastelavensboller:
50 g fersk søt gjær (evt. 1 pk tørrgjær)
3 ½ dl melk
100 g smør
100 g sukker
500 g hvetemel
½ ts kardemomme
½ ts salt
½ ts bakepulver
1 egg til pensling
Fyll til fastelavensboller:
3 dl Kremfløte
2 ts. Vaniljesukker
½ dl Créme Liqueur
Slik gjør du:
- Smelte smør. Ha i melk og varm opp til 37 °C. Smuldre gjær i en bakebolle, hell i væsken og rør ut gjæren.
- Ha sukker, hvetemel, kardemomme, salt og bakepulver i bollen, elt sammen til en lett og smidig deig. Sett bolledeigen til heving under plast til dobbel størrelse, ca. 30 minutter
- Del deigen i ca. 16 emner og trill boller. Sett bollene på et stekebrett med bakepapir og la heve under plast i 30 nye minutter.
- Pensle boller med sammenvispet egg og stek på 225 °C i 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist.
Fyll til fastelavensboller
Pisk kremfløte, vaniljesukker og Créme Liqueur til en luftig krem. Del boller i to og fyll med krem. Dryss litt melis over boller før servering.
Serveres gjerne til kaffe med Créme Liqueur.
Vel bekomme!