Inspirasjon

17. mai-frokost

Bytt ut de franske boblene med Norges nasjonalbrennevin, på denne feststemte dagen!

DSC_0429.JPG#asset:15953

Når 17. maifrokosten serveres er det mye norsk tradisjonsmat på bordet, men i glassene velger vi gjerne franske, spanske eller italienske bobler. Kanskje på tide å prøve noe nytt?

På selve nasjonaldagen passer det seg å servere vårt eget nasjonalbrennevin, nemlig akevitt, men hvilke akevitt skal man velge?

Akevitt til 17. mai-buffeten

17. mai er dagen hvor man virkelig legger litt ekstra innsats i frokosten, og det bugner over med norsk tradisjonsmat som karbonader, eggerøre, spekemat, gravlaks og sild. Men, selv om det er mange ulike retter, trenger man ikke en akevitt til hver rett. En kald Dill Aquavit eller en Sommer Aquavit sammen med lyst øl vil passe fint til lettere retter som sjømat og eggerøre. Karbonader og spekemat tåler en sterkere og tyngre akevitt med mer karvepreg.

Huskeregelen er, jo lettere mat, jo lysere akevitt. Jo fetere mat, jo sterkere og mørkere kan akevitten være. Det finnes en rekke ulike produsenter og typer av akevitt. Server gjerne to eller flere akevitter og finn mat/akevitt-kombinasjonen som du synes er optimal.