Karsk til topps i LINIE "The Journey"

Johan Wendt Olaussen, fra Pjolte & Punsj, videre til den internasjonale finalen i LINIE "The Journey" med sin cocktail "Port Karsk" ​

Linie "The Journey" er en internasjonal cocktail konkurranse, hvor bartender rundt om i Europa kjemper om den prestisjetunge førsteplassen.

Med innledende runder i henholdsvis Tyskland, Danmark, Sverige og Finland, Sveits, Østerrike og England, var det Norges-finalen som stod for tur søndag 2. juni. Av trettito innsendte forslag var det åtte personer (cocktail-guruer/bartendere) som kjempet om en plass i den prestisjetunge internasjonale finalen, som vil gå stabelen i Oslo 2. september.

Juryen, bestående av Odd Fjeldsgaard Rasmussen, Aase E. Jacobsen , og Ingrid Elisabeth Skistad, vektet fire kriterier: Utseende, smak, historie, og ikke minst originalitet.

-Bartenderne presenterte spennende historier og kreative cocktails for oss i juryen. Det er tydelig at de har et brennende engasjement for bartenderyrket, akevitt og konkurransen, forteller Skistad.

I fjor var det Rasmussen (en av årets dommere) som stakk av med seieren, med sin cocktail «Charter Line». I år var det Johan Wendt Olaussen, fra Pjoltern & Punsj, med sin cocktail "Port Karsk" som gikk av med seirene.

IMG_6258.jpg#asset:16006

Olaussen hadde latt seg inspirere av den «tradisjonelle» karsken (96% brennevin og Kaffe), og modernisert «karsken» med nye og balanserte smaker.

Port Karsk

50 ml. Akevitt som har ligget på portvinsfat

25 ml. Hvit portvin

25 ml. Hjemmelaget kaffelikør

2 «Dashes» med tonic bitter

IMG_6276.jpg#asset:16005

- Det ble valgt ut en verdige kandidater som skal representere Norge i den internasjonale finalen. Olaussen viste stor kreativitet og gode fortelleregenskaper i sin cocktail. Han er en skikkelig "showman" som underholdt juryen og tilhørerne, forteller Skistad.

2. september er det duket for finale, og deltakere fra rundt om i Europa vil gjeste hovedstaden for å kjempe om det prestisjetunge førsteplassen. Vinneren av LINIE "The Journey" får muligheten til å utvikle sin egen norske fatmodnede akevitt i samråd med Arcus' produktutviklere.

Se hele utvalget