inspirasjon

Liniereisen, ikke en myte!

LINIE Akevitt er den eldste typen akevitt i verden, og en del av vår kulturarv! I over 200 år har hver eneste dråpe LINIE akevitt blitt sendt på en sjøreise over verdenshavene.

En godt bevoktet hemmelighet

Det hele startet i 1805 da Katarina B. Lysholm sendte seilskuta «Trondhjems Prøve» til de Østindiske øyer med diverse varer. Med på ferden var også norsk brennevin som ble oppbevart på eikefat. Brennevinet ble ikke solgt i Batavia, og ble med båten tilbake til Norge. Ved ankomst til Norge ble det oppdaget at brennevinet hadde gjennomgått en forvandling på fatet. Det smakte plutselig mye bedre.  Denne kunnskapen ble en godt bevoktet hemmelighet og værende i Lysholmfamilien. Da Jørgen B. Lysholm satte i gang med brennevinsproduksjon noen år senere sto fatmodning og liniereisen sentralt, noe den også gjør den dag i dag. 

Bevegelsen og endringen i temperatur og luftfuktighet under liniereisen gir akevitten en helt spesiell utvikling. Akevitten bryter ned og ekstraherer ut smak fra eikestavene under liniefarten. Liniefarten kan ses på som en avansert form for akselerert modning

Visste du at: Hvert år sender vi over en million liter med akevitt ut på liniefarten. Dette tilsvarer ca. 1.5 millioner flasker (70cl.).



Se hele utvalget