Mat

Nå er det tid for skrei!

Året har bikket, og julematen er for lengst glemt. Nå er det endelig tid for noe som kun er tilgjengelig i noen få måneder i året, nemlig skrei!

Hva er skrei?
Skrei tilhører torskefamilien, men det som skiller skrei fra annen torsk er at den svømmer over 1000 kilometer i Barentshavet før den den inntar norskekysten i Nord. På grunn av den lange svømmeturen får skrei et fast og fint kjøtt. Den er også kjent for å være mild og god i smaken.

Enkel og god mat
Fisken er lett å jobbe med og resultatet blir som oftest vellykket, om så du foretrekker stekt, bakt eller dampet skrei. Du tilbereder fisken slik du egentlig ville tilberedt torsk. Men, for å oppnå ordentlig saftig fisk som flaker seg perfekt, anbefales det å dampe fisken.

Eksklusiv råvare – god drikke
Med så eksklusiv råvare er det også viktig å tenke på hva slags drikke man serverer til. Men hva er det som passer? Siden skrei er en torsk, vil mye av det som passer til torsk også passe til skrei.

Selve fisken er mild og god, så valg av drikke kommer litt an på hva slags tilbehør man servere til. Har man fet/kraftig tilbehør som bacon f.eks., gjør det seg godt med en akevitt som er noe kraftigere enn hvis én går for en "lettere" variant. Se våre anbefalinger.

Visste du at: Skrei kalles kjærlighetsfisken? Navnet har tilkommet på grunn av den lange reisen fisken tar gjennom Barentshavet for å returnere til stedet hvor den selv ble unnfanget minst fem år tidligere. Denne gangen for å finne seg en make.

(Kilde: Lerøy)