mat

Oppskrift: Fløtepudding

La deg friste og lag denne herlige dessertene til jul.

Fløtepudding

4 porsjoner

1 vaniljestang

2 dl kremfløte

2 dl melk

½ dl sukker

4 plater gelatin

Til servering: frisk rosmarin

Fremgangsmåte: Lag fløtepuddingen i god tid før servering. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp kremfløte, melk og vaniljestang og –frø og sukker. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinen og rør den ut i den varme fløteblandingen. Avkjøl blandingen noe, fjern vaniljestangen og fordel fløteblandingen i små porsjonsformer. Avkjøl i kjøleskapet i ca. 4 timer eller til fløtepuddingen har satt seg. 

Tranebærsaus

4 dl tranebær, ferske eller frosne

1 vaniljestang

1 dl akevitt

1 dl sukker

1 dl ferskpresset klementinsaft

1 ss honning

Fremgangsmåte: Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha tranebær i en kasserolle med vaniljestang og frø, akevitt, sukker og klementinsaft. Kok opp og la småkoke i 10 minutter. Avkjøl noe og sil av, rør inn honning og smak evt. til med mer sukker. Oppbevar tranebærsausen i kjøleskap frem til servering.

Server fløtepudding med tranebærsaus. Tips! Tranebær kan erstattes med tyttebær eller bringebær.