Mat

17. mai desserten for de voksne

Panna Cotta er en italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Til nasjonaldagen kan man fornorske den litt ved å ha i noen dråper norsk brennevin.

Pana Cotta for voksne

Fløtedesserten panna cotta har mange fått øynene opp for! Den lages i flerfoldige varianter, blant annet med hvit sjokolade eller med appelsin. Men hva med litt brennevin? Ha i noen spiseskjeer urtelikør eller akevitt etter at fløten er kokt opp, det gir desserten en annerledes vri. Alkoholen vil ikke fordampe når du har tilsatt den etter koking, så dette er dessert bare for de voksne.

Dette trenger du:
- til 6 porsjoner

  • 4 + 1/2 stk gelatinplater
  • 1 stk vaniljestang
  • 7,5 dl kremfløte
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ss +/- med aquavit eller urtelikør

Bringebærsaus

  • 1pk (225 g) frosne bringebær
  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du:

  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Skyll dem godt og klem ut vannet.
  2. Snitt vaniljestang på langs, og skrap ut vaniljefrøene.
  3. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og innholdet i den. Ta det av platen, ta ut vaniljestang, og rør inn gelatinen, tilsett deretter aquavit eller urtelikør. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering. Panna Cottaen kan også gjerne lages dagen før.
  4. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Hell bringebærsausen over Pana Cotta rett før servering.