Cocktails

Peiskos og varme drikker

Hva smaker vel bedre enn noe godt og varmt i glasset foran peisen, når det er vått og kaldt ute? Eller kanskje du ønsker å prøve en cocktail som varmer litt?

Potetens velsignelse

jxfgc6ehuosenygoa9y4.jpg

Dette trenger du:

½ ts brunt sukker

2 cl akevitt

2 cl Kaffe og kakao likør

Svart kaffe

Kremfløte

Slik gjør du: Rør ut sukkeret i litt varm kaffe. Hell i akevitt og likør, og nok kaffe til at det totalt blir 8 cl. Topp med lettpisket krem. Hell kremen over baksiden av en skje så det legger seg på toppen av drinken.

Visste du at: Potetens velsignelse ble utviklet på dugnad hos Vinmonopolet i 1995; dette er en god norsk konkurrent til Irish Coffee!

En ny versjon av Kaffe Baileys; Kaffe Braastad

zg3u1ieah3inbmoznczq.jpg

Dette trenger du:

2 - 4 cl Kremlikør

Svart kaffe

Kremfløte

Slik gjør du: Hell likøren og nok kaffe til at det totalt blir 8 cl. Topp med lettpisket krem. Hell den gjerne over baksiden av en skje så det legger seg på toppen av drinken.

Visste du dette: Ved å bytte ut Baileys med Braastad Créme Liqueur får man en sødmerik drikk som er fyldig, med en smak av fløte, sjokolade, karamell.

Akevittrester og cocktails

Cocktails er gjerne forbundet med sommeren, men det finnes et hav av cocktails og drikker som passer til denne årstiden også. Mange har kanskje også akevitt igjen fra julen? Restene kan fint brukes som base i en cocktail/drikk.

Akevitt-toddy

njrtplexotavwktfyy8a.jpg

Dette trenger du:

4 cl Fatmodnet akevitt - bruk gjerne rester fra julen

1 cl sitronsaft

1 cl eplesaft/eplemost, gjerne ufiltrert

1 sitronskive

1 kanelstang

2 nellikspiker

8 cl varmt vann

Slik gjør du: Ha akevitt, sitron- og eplesaft og krydder i en kopp, hell over kokende vann. Rør om, og server rykende varm. Pynt med en eplebit og/eller en kanelstang.

Chili Heat

nctued9ba42pdsrldmvk.jpg

Dette trenger du:

4 cl Fatmodnet akevitt med litt sødme - bruk gjerne rester fra julen

3 cl lime juice

2 cl agavesirup

En håndfull mynte

En halv chili, delt

En halv skive ananas

Slik gjør du: Muddles (knus/bland) i en shaker. Fin-siles over i et longdrink glass med knust is. Pyntes med chili.

Old fashioned a’la Norge

aoqgms5y6lvrrqo6ei1z.jpg

Dette trenger du:

4 cl Fatmodnet akevitt i stedet for bourbon -som vanligvis blir brukt.

3-4 dr. Angostura Orange Bitters*

1 sukkerbit (brunt sukker)

1 dash soda

Slik gjør du: Sukkerbiten knuses i glasset med soda og angostura. Bruk en skje eller en muddler (et redskap som knuser ingredienser i en cocktail). Ha deretter i is og akevitt. Rør godt. Pynt med en appelsinskive.

* Angostura Orange Bitter er en form for bitter som brukes som en direkte erstatter for appelsinskall i drinkoppskrifter. Fungerer utmerket sammen med vodka, gin, whisky og bourbon. Det finnes flere bittervarianter på Vinmonopolet, som kan gjør det å mikse cocktails hjemme litt mer spennende.

Se hele utvalget