Cocktails
Cocktails på kjøkkenet: slik mikser du cocktails
Det å lage en god cocktail eller drink er en balansekunst. Her er noen tips til hvordan man blir en god hjemme-bartender.
Det å lage en god cocktail er en balansekunst, en balansekunst mellom det sure og det søte, -det søte og det bitre, - det sure og det bitre. Det hele har med å bygge opp en cocktail hvor komponentene enten går fint sammen, demper hverandre eller nøytraliserer hverandre. Syre nøytraliserer for eksempel sødme, som gjør at vi oppnår en balanse. Smakene blir svakere, men syrligheten blir ikke borte. På den måte får vi en god cocktail som verken smaker for mye av det ene eller det andre.
En cocktail bygges gjerne opp av 3 deler:
1. En base som ofte består av brennevin som Akevitt, Vodka, Whisky, Gin osv.
2. En tilsetning som lager aroma og smak i cocktailen; ferskpresset juicer, egg, fløte osv.
3. En tilsetning som lager en ekstra smaken i cocktailen, gjerne en likør eller liknende.