Inspirasjon

Snaps du kan lage selv

Mynte og Lime snaps

Putt 2-3 hele myntestilker i et stort syltetøyglass og tilsett skallet fra 1-2 økologiske limefrukter (unngå å få det hvite av skallet med), hell så over foretrukket brennevin, bør gjenre være et brenenvin uten noe smak slik som vodka . La snapsen trekke i 24-48 timer (max) og smak til med sukkerlake (kok 1:1 vann og sukker) eller flytende honning, hvis du foretrekker en litt søtere snaps.

Rabarbra snaps

Ta 125 g fersk rabarbra, fjern topp og bunn og snitt dem i mindre stykker. Skrell 3-4 cm ingefær og skjær den i tynne skiver. Putt rabarbra og ingefær i en gryte sammen med 4 sp. sukker og 2 sp. vann. Rør sammen ingrediensene, over lav varme, til en kompott. Smak evt. til med mer sukker, og kjøl ned. Putt kompotten i ett syltetøyglass og tilsett brennevin. La den trekke i 3-4 dager. Tilsett evt. litt sukkerlake for en søtere smak.

Etter 3-4 dager filtrerer du ingrediensene gjennom en sil, og deretter filtrerer du væsken igjen, gjennom et kaffefilter eller musselinklede.

Sjokolade og Chili

Hakk 100 g mørk økologisk sjokolade (min. 70%) i biter. Deretter 1-2 chilier av den type du selv foretrekker og skjær dem på langs. Ha ingrediensene i din et syltetøyglass og tilsett brennevin. La den trekke 4-6 uker.

Det er viktig at du smaker på snapsen løpende for å vurdere chilistyrken. Har snapsen en rikelig smak av chili, tar du chilien ut før tiden, og la snapsen trekke ferdig med sjokoladen.

Filtrer ingrediensene, og deretter filtrerer væsken igjen gjennom et kaffefilter eller musselinklede.