Historikk

Arcus som vi kjenner det i dag så dagens lys 1. januar 1996, da selskapet ble skilt ut fra Vinmonopolet. Da opphørte det norske Vinmonopolets enerett på produksjon, import og distribusjon av vin og brennevin. Arcus var de første årene eid av den norske stat, men ble helt privateid fra 1. januar 2004. 1. desember 2016 ble Arcus notert på Oslo Børs.

Arcus’ røtter strekker seg helt tilbake til 1800-tallet, da den første akevitten ble sendt i skip over ekvator i eikefat, og man erfarte at reisen ga akevitten bedre smak. Fortsatt er det Arcus som ivaretar og viderefører norsk brennevinsfremstilling basert på tradisjonene fra de opprinnelige brenneriene og destillasjonene.

I perioden 2005 til 2015 har Arcus utviklet seg fra å være en norsk til en nordisk aktør. Det har muliggjorts gjennom flere strategiske oppkjøp innen vin og brennevin, og kontinuerlig videreutvikling av merkevareporteføljen. Selskapet er ikke lenger bare Norges største totalleverandør av vin og brennevin, men også den største privateide vin- og brennevinsaktøren i Norden.