Aalborg Jubilæum

Aalborg Jubilæums Aquavit ble lansert i 1946 i forbindelse med feiringen av Aalborg Taffel Akvavits 100-årsjubileum, derav navnet Jubilæums Akvavit. Lanseringen var samtidig en hyllest til Isidor Henius, en meget betydningsfull person for den danske akevitt opprinnelse.

Kr. 306,900,50 l - 40.0%

Passer til

Lam og sau og svinekjøtt.

Smak

Nyansert med middels fylde og antydning til sødme og fat, mildt preg av dill, koriander og sitrus.

Lukt

Aroma med litt dempet preg av dill, koriander, litt karve og sitrus, hint av trekrydder.

Farge

Middels dyp gyllengul.

Serveringstemperatur

Fra 7 til 21 grader

LAND

Danmark

DISTRIKT

Øvrige

merkevare

Aalborg

Historien om Aalborg Akvavit starter med de tre brennevinsfedre Isidor Henius, Anthon Brøndum og Harald Jensen, som representerer tre forskjellige filosofier innen fremstilling av akevitt og snaps. De tre personlighetene har alle bidratt til utviklingen av akevitt og snaps, og ikke minst De Danske Spritfabrikker. I dag er all produksjon og destilleringskompetanse samlet under fellesbetegnelsen Aalborg Akvavit.

Produksjonsmetode

Destillert kornsprit tilsatt krydderdestilat.

Årgang

0

Vecturanummer

205067

Varetype

Akevitt

Varenummer

9737402

Produktutvalg

Basisutvalget

Korktype

Skrukapsel

EAN-nummer

5700359304884

Emballasjetype

Glass

EPD-nummer

1485630

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her

Print produktark Print smaksnotat Last ned bilde