Hvem er Halvor Heuch?

Mitt navn er Halvor Heuch, og jeg har vært ansatt i Vinmonopolet og nå Arcus AS som destillatør siden 1986. Mitt hovedansvarsområde er våre brenneviner og den formelle tittelen er ”Fagdirektør Brennevin”, men liker godt tittelen ”Destillatør” også. Den forklarer litt mer hva jeg steller med.

En viktig del av arbeidet mitt frem til nå har vært å utvikle den norske akevitten og få folk til å forstå et den kvalitetsmessig er på høyde med whisky og cognac. Også det å få det norske folk til å bruke akevitt riktig, for å forstå den høye kvaliteten dette brennevinet har og at den ikke blir servert iskald i små shot glass, men temperert i riktige glass, har heller ikke vært så lett. Det å utvikle nye akevitter som passer spesielt til noe av den spesielle norske tradisjonsmaten er også noe jeg er veldig opptatt av. Riktig akevitt til riktig mat, akkurat som med vin og øl. Det skal harmonere!

Det er mange myter rundt vin og brennevin. For meg er det viktig at norsk akevitt nå blir mer og mer tatt frem når en skal vise frem mange spennende norske mattradisjoner, der drikken som passer aller  best er øl og akevitt. Dette fordi norsk tradisjonsmat har så masse smak at andre drikker lett blir for veike og derfor feil. Dette brenner jeg virkelig for!

Som medarbeider i Arcus AS er jeg også en del av Norges ledende kompetansemiljø innen vin og brennevin. Dersom du har spørsmål om produktene våre og hvordan vi utvikler dem, kan du sende meg en e-post. Vi svarer deg så raskt vi kan!

Hvem er Morten Thyregod Paulsen? Hvem er Frithjof Nicolaysen?