Brennevin i Norge

Brennevinsfremstillingen i Norge har røtter tilbake til 1500-tallet, og det var faktisk kirkens menn som sto bak de første forsøk i destillasjonskunsten her hjemme. Man anså brennevinet for å være et legemiddel, et "aqua vitae" eller livets vann - som ga lindring og helbredelse for de fleste sykdommer.

Det brennevinet som fremfor alt har vært og er oppfattet som det norske brennevinet, er akevitt.  Historien om brennevin i Norge er derfor i stor grad historien om hvordan akevitten har utviklet seg til dagens produkt.

Gjennom århundrene har brennevinsproduksjonen utviklet seg til en moderne industri, og flere av de akevitter Arcus fremstiller i dag har en historie som strekker seg tilbake til første halvdel av 1800-tallet.

Visste du at...

...hvis du legger alle flasker med juleakevitt Arcus produserer hvert år, etter hverandre, dekker de avstanden fra Gjelleråsen til Lillehammer.

...til enhver tid er det 1000 fat akevitt på Linie-reise som inneholder nok akevitt til en million flasker?

...det finnes over 200 akevittvarianter i Norge